Experimentell akvarell, nybörjare

5-7 juli

Det här är en akvarellkurs för dig som gärna tänker tvärtom! Den handlar om att måla mellanrum och fläckar för att få fram bilder. Du får gärna vara den nyfikna typen som kan tänka dig att pröva att måla i lasyrer – lager på lager för att få fram ljuset.

Kursen passar bäst för dig som har målat akvarell tidigare och kanske är nyfiken på att måla det du har inom dig istället för verkligheten. Den här sommaren blir det experimentella i akvarellen lasyrer, fläckar och vått i vått fullt ut. Att måla fram ljuset i det mörka och få fram atmosfärerna i det våta.

Vi utgår från former och färger och målar utan andra krav än att måla den bild som blir.

Naturen är vår inspiration och genom att förenkla formerna får vi fram det komplexa. Landskapen som framträder kommer ur fantasin och drömmen. Det handlar om att låta bilden hända genom det som sker på akvarellpappret. Låta färgen ta fram poesin.

Blir du nyfiken? Kom och lek med mig i fem dagar i sommar.

Ansök senast: 30 april

Material du behöver ha med dig:

  • Olika slags akvarellpenslar
  • Stora akvarellfärger eller akvarell i tub
  • Akvarellblock med tjocka papper av bra kvalitet
  • Hårtork

Böcker som inspirerar är:

Kursledare: Brita Wanngård
Lärare i Bild och Konst

brita_wanngårdUtbildning:
Min konstutbildning har jag från Ölands folkhögskola och Bildlärarlinjen på Konstfack i Stockholm. En annan lärarexamen har jag från folkhögskollärarprogrammet på Linköpings Universitet. Jag har gått Grafisk form och illustration på Forsbergs Skola och utbildningen Interaktiva medier på Ljud&Bildskolan i Varberg innan den blev gymnasium. Utöver det är jag utbildad mindfulnessinstruktör, och även lärare i Vedic Art och Reiki.

Erfarenheter:
Jag har undervisat i cirkelverksamhet i alla åldrar samt designat och illustrerat till webbsidor.

Övrigt:
På min fritid blir det mycket måleri och skapande och just nu är jag mest inriktad på blandtekniker, vedic art och att utvecklas som akvarellmålare.

På webben hittar du mig här:

E-post:

brita.wanngard@regionhalland.se

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *