Konsten att tala

talare vid mikrofoner

21-26 juli 2015

Ibland lyssnar man på någon som talar väl. Orden flyter lätt och naturligt och alla tycks lyssna med intresse och glädje. Kan alla lära sig att bli en bra talare? -Ja, absolut!

På denna kurs lär du dig försvarstal, hyllningstal och argumenterande tal. Du lär dig fånga lyssnarnas uppmärksamhet och hur du behåller den. Under kursen blandar vi föreläsningar, praktiska övningar och studiebesök.

Retorik, eller konsten att tala, är den klassiska konsten att framföra sitt ärende med största, möjliga effekt. Det är ett användbart och kraftfullt verktyg.

Stå inte svarslös! Ta chansen och anmäl dig till en spännande, lärorik och underhållande sommarkurs.

Ledare:
Per-Anders Wadman, 
folkhögskolelärare
Du kan ställa kursfrågor till
per-anders.wadman.lofta@folkbildning.net

Ansök senast: 30 april

Kost och logi exklusive material:  4.550:- enkelrum, 3.650:- utan logi

Kursledare: Per-Anders 

Widman

Per-Anders Wadman håller tal inför publikFolkhögskollärarexamen, bibliotekarieexamen, journalistutbildning och andra akademiska examina inom humaniora och samhällsvetenskap.

Han undervisar på Löftadalens folkhögskola i svenska, samhällskunskap, religion och på inriktningen Läs och skriv/Dyslexi.

Han har tidigare undervisat på högstadium, Komvux, gästlärare på Högskolan i Borås och på Journalisthögskolan i Göteborg, samt under flera år, på Ecole Européenne Luxembourg och International School of Luxembourg.

Inom folkbildningen har han tidigare arbetat med föreläsningsförening, studiecirklar etc. För tillfället är han ordförande i Marks Filmstudio.

Övrigt: Under många år har han haft sommarkurser i retorik på Löftadalens folkhögskola. Han är medlem i retorikcentrum, Göteborgs universitet. Han har också varit rådgivare i några läroböcker i retorik.

Några deltagarröster från tidigare sommarkurser i retorik:

Gediget. Vi har lärt oss vad vi behövde – åtminstone jag.
Nu vet jag hur jag ska strukturera ett föredrag, våga tala i bilder, slå i tre ”spikar” och mycket annat”.

 ”Mycket lärorikt, värdefullt och bra planerat. Det har varit en rolig kurs med mycket värme och trevlig stämning i gruppen”.

 ”Läraren: Mycket inspirerande, pedagogisk och omtänksam”.

 ”Mycket väl förberedd kurs. Många tips och idéer. Jag är mycket nöjd och fått ut mer än jag trodde av kursen”.

 ”Mycket matnyttigt och innehållsrikt. Användbart inom många områden i livet. Välstrukturerat och välplanerat”.

3 Kommentarer
 1. tommy eriksson
  tommy eriksson says:

  Det är säkert en utmärkt ide;detta att hålla utbildning i retorik och talekonsten i övrigt också!!!Jag anser dock att det är ett fruktansvärt högt pris ,för endast 4 dagars ”skumning på ytan”sas…!!!Situationen kan väl tyvärr beskrivas på detta sätt;de som EGENTLIGEN behöver lära sig att omhulda språkets rikedom och olika fasetter-till vardags-kommer inte att kunna ta sig råd till den sammanlagda kostnaden,för resa och det övriga!!Lycka till vill jag dock varmt önska,inför kursen!!!Mvh.Tomy Eriksson Arvika

  Svara
 2. Anette Augustsson
  Anette Augustsson says:

  Du har rätt i mycket av det du skriver – för många som går kursen är verksamma inom yrken där fortbildning är prioriterat. Våra korta kurser på sommaren är tyvärr inte statligt subventionerade som våra långa utbildningar för lågutbildade.

  Svara
 3. Pontus
  Pontus says:

  Helt ok pris för en kurs där såväl kost som logi ingår. Kan mycket väl tänka mig delta men kan inte avgöra om jag tidsmässigt klarar det förrän i juni

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *